Obiective turistice


Complexul Verdi organizeaza diferite excursii, in Debrecen - Ungaria, Gradina Zoologica din Oradea, Turul orasului Oradea, Pestera Ursilor de la Chiscau, pentru mai multe detalii va rugam sa contactati receptia complexului.


 • Avenul de la Betfia

  Avenul se afla in dealul Somleu, formatiune muntoasa ce domina satul Betfia, judetul Bihor, nu departe de Baile Felix. In salile avenului isi gasesc adapost mai multe specii de lilieci, specii protejate la nivel national si european. popular, mai este cunoscut si sub denumirile de "Hudra Bradii" sau "Craterul de la Betfia" - cu toate ca nu are origine vulcanica, fiind practic o pestera dezvoltata mai mult pe verticala. In versantul sudic al dealului Somleu se poate vizita o cariera de calcar, unde se poate observa dezvoltarea straturilor calcaroase care s-au format in perioada cretacica si au un continut bogat in animale nevertebrate.

  Avenul de la Betfia
 • Lacul cu nuferi – Baile Felix

  Lacul cu nuferi – Baile Felix

  Lacul cu nuferi din Baile Felix se afla exact in centrul statiunii. Este locul cel mai vizitat din statiune. Toti turistii care aleg ca destinatie Baile Felix, pe durata sederii in statiune, cel putin o data vor trece prin acest loc.
  Nuferii infloresc pe toata perioada anului, dar in special in perioada iunie-august. Pe langa flora deosebita din lacuri, exista si cateva specii de pesti exotici care pot supravietui doar in apele termale ale acestor lacuri, iar in ultima vreme au fost populate si de broaste testoase.

 • Cetatea Oradea

  Cetatea Oradea reprezinta un monument arhitectonic din Romania, una dintre putinele cetati utilizate și in prezent. Se spune despre cetate ca nu putea fi cucerita din cauza vastelor retele subterane de legăauri cu exteriorul.
  Santul cu apa al cetatii era umplut în caz de asediu cu apa termala (prin aducțiuni) din raul Peta.
  Cetate, in felul în care se prezinta si astazi - pentagonala, a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecii italieni, ramanand cea mai bine pastrata cetate in stil renascentist italian din Europa centrala.

  Cetatea Oradea
 • Centrul istoric al orasului Oradea

  Centrul istoric al orasului Oradea

  Ansamblul arhitectural al centrului pietonal poate fi privit ca un sit istoric elocvent pentru bogatia informatiei artistice, care a circulat in Oradea la inceputul secolului XX.

 • Piata Ferdinand

  Piata Ferdinand este configurata din mai multe monumente culturale si de arta cu numeroase stiluri arhitecturale (clasicist, neoclasicist, eclectic, secession).

  Piata Ferdinand
 • Piata Unirii

  Piata Unirii

  Fondul construit al zonei Pietei Unirii este unul valoros şi destul de eterogen atat din punctul de vedere al stilurilor arhitecturale prezente aici (baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secesion, modernist).

 • Turnul Primariei

  Turnul Primariei se afla in aripa dinspre strada Tudor Vladimirescu a cladirii şi are o inaltime de aproape 50 m. Este prevazut cu 4 nivele principale, dintre care trei de panorama.

  Turnul Primariei
 • Pasajul Vulturul Negru

  Pasajul Vulturul Negru

  Palatul Vulturul Negru este un monument arhitectonic reprezentativ al municipiului Oradea.
  Palatul, aflat la adresa str. Independentei, a fost construit între 1907-1908 de arhitectii oradeni Marcell Komor și Dezso Jakob, in stil secession. Antreprenorul lucrarii a fost Ferenc Sztarill.
  Palatul Vulturul Negru este cea mai importanta cladire a stilului sau, din Oradea. Cladirea este multifunctionala, cuprinzand, la vremea inaugurarii, cazino, hotel, birouri, restaurant, grupate in trei corpuri asimetrice. In prezent, in cladire funcționeaza sediul central Digi, o banca, si mai multe cluburi si cafenele, fiind un loc important de intalnire pentru scena sociala a Oradiei.

 • Biserica cu Luna

  Biserica cu Luna este o biserica crestin-ortodoxa aflata în Oradea construita între anii 1784-1790. A fost denumita astfel datorita unui mecanism unic in Europa, aflat pe turla bisericii, care are menirea de a pune in miscare o sfera cu diametrul de 3 m, de forma lunii, vopsita jumătate in negru, jumătate în auriu. Această sfera se deplaseaza dupa miscarea de rotatie a Lunii in jurul Pamantului si arata, prin rotirea sa, toate fazele Lunii.

  Biserica cu Luna
 • Gradina Zoologica

  Gradina Zoologica

  Incepând cu anii 1968-1970 s-au făcut investiţii cu scopul de a popula Grădina Zoologică cu specii noi de animale şi păsări reprezentative, de pe întreg mapamondul. După renovări și investiții majore timp de 7 ani, locația este din nou accesibilă publicului larg din 01 iunie 2013. Actualmente funcţionează cu o activitate de agrement şi educaţie.
  Poziţia este una deosebit de favorabilă, într-un mediu natural de excepţie, cu arbori seculari din diverse specii, dar şi cu plantaţii recente de arbori şi arbuşti.
  In prezent, grădina deţine un efectiv de peste 700 de exemplare de animale şi păsări din specii reprezentative, de pe toate continentele. După vizită grupul se reunește tot la intrarea principală a Grădinii Zoologice pentru întoarcere către stațiune.

 • Stana de Vale

  Situata in jududetul Bihor in muntii Vladeasa, la circa 70 km de Oradea pe DN 76 pana la Beius si apoi la stanga spre Budureasa la o altitudine de 1102 m.
  Stana de Vale este punct de plecare spre diverse obiective, cum ar fi : cascada Moara Dracului, cascada Saritoarea Iedutului, varful Poieni sau pestera Meziad. Aceasta este dispusa pe doua etaje si este a doua pestera ca marime din muntii Padurea Craiului. De la Stana de Vale se poate parcurge pitorescul drum, lung de 42 km, pe Valea Iadului unde este si lacul de acumulare de la Les.

  Stana de Vale
 • Izvorul Minunilor

  Izvorul Minunilor

  Izvorul Minunilor se afla in statiunea stana de Vale. Aici, la circa 1100 de metri altitudine, veti gasi frumos amenajat un izvor care cade in trepte, formand cateva mini cascade.
  Legenda spune ca aici s-a nascut, dintr-o dragoste mare intre o fata de imparat din Tara Gheturilor si un fecior de crai din Tara Focului.
  Dogoarea mistuitoare a iubirii lor a unit pe vecie apa si focul in miracolul izvorului, limpede ca lacrima şi rece ca gheata, murmurandu-si povestea intr-o curgere fara de sfarsit.

 • Pestera Ursilor

  Peștera Urșilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni, ea aflându-se în județul Bihor, în imediata apropiere a localității Chișcău, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m.
  Numele pesterii se datoreza numeroaselor fosile de ursi de caverna descoperite aici, ea fiind un loc prielnic de adapost animalelor acum 15000 de ani. Datorita caderii unei stanci gura pesterii a fost blocata iar peste 140 de ursi au ramas blocati inauntru. Infometati s-au atacat reciproc pana cand toti au murit.

  Pestera Ursilor
 • Izvorul facator de minuni de la Manastirea Izbuc

  Izvorul facator de minuni de la Manastirea Izbuc

  Mănăstirea Izbuc, cel mai vechi lăcaş de rugăciune din Bihor, este cunoscută, în primul rând, pentru izvorul unic în Europa. Se spune că apa, care ţâşneşte uneori dintre pietre, are puteri miraculoase. Potrivit legendei, izvorul tămăduitor a devenit cunoscut după ce un copil orb care se plimba în zonă, i-a auzit susurul şi s-a oprit să se spele. După ce şi-a atins ochii cu apă, băiatul a început să vadă.
  Numele de Izbuc vine de la un izvor care se află lângă mănăstire şi care izbucneşte la anumite intervale – izbuc intermitent.